SLS Classic 2011

Van 1 september t/m 4 september 2011 zal de SLS Classic plaatsvinden. Nederlands oudste Regelmatigheidsrally wordt verreden volgens het NRR (Nationaal Regelmatigheids Reglement) en met FIVA A-status telt deze mee voor het Nederlands Historisch Rallykampioenschap.

De technische rally-organisatie is in handen van Ton den Uyl. Peter Rovers en Bart den Hartog, samen goed voor zes overwinningen van het Nederlands Kampioenschap en vier overwinningen van de SLS Classic, zullen de routes uitzetten.

De SLS Classic 2011 zal voor de Sportklasse opnieuw een uitdagende rally zijn. Een prachtige route met voldoende uitdaging voor rijder en navigator. Lekker doorrijden waar het kan, voldoende routecontroles en tijdcontroles en een prima tijdschema. Waarbij er uiteraard best wel eens een spannend traject zal voorkomen …

Voor de Tourklasse zal het een stuk rustiger zijn; de rally is aanzienlijk eenvoudiger. Het tijdschema is ruim opgezet, de route zal op een aantal plaatsen zijn ingekort en het vinden van de route zal ook voor onervaren deelnemers goed te doen zijn.

Donderdag 1 september

Op donderdagochtend wordt gestart vanaf de Scheveningse Boulevard. Via de autosnelweg verlaten we de Randstad om onder Rotterdam koers te zetten naar de Zeeuwse eilanden. Via Zeeuws-Vlaanderen gaan we de grens over naar het Vlaamse poldergebied ten westen van Antwerpen. Vervolgens passeren we St-Niklaas en Dendermonde op weg naar Vilvoorde. Omstreeks 20.00 uur verwachten we de aankomst van de eerste deelnemers in etappeplaats Brussel, waar we dineren en overnachten.

Vrijdag 2 september

Vrijdag vroeg uit de veren voor een prachtige dag naar Luxemburg. We rijden naar het interessante rallygebied ten zuiden van Charleroi, waar we de Ardennen induiken. Het Belgisch-Franse grensgebied en het stroomgebied van de Meuse wordt het grootste deel van de dag het strijdtoneel; daarna gaan we verder noordwaarts via de prachtige Haute Sure over mooie binnenweggetjes naar Luxemburg. Place Guillaume in Luxemburg-stad zal traditioneel het keerpunt van de rally zijn. Hier worden de eerste deelnemers omstreeks 18.00 uur verwacht. Na een feestelijke borrel op het plein rijden we een korte neutrale route naar het diner in het rallyhotel.

Zaterdag 3 september

Deze derde dag wordt, als vanouds, een lange rallydag. De SLS-sfeer getrouw worden via talloze hairpins de klassieke etappes als het Müllertal, Kautenbach en Clervaux verreden en in de Belgische Ardennen wordt een westelijke route gereden. Een verbindingsroute door de tunnels bij Luik helpt ons snel Belgisch Limburg te bereiken. Van daar wordt gekoerst naar de Brabantse Kempen met als einddoel een feestelijke aankomst, omstreeks 20.00 uur, op de Markt in Eindhoven. Vanaf hier is het nog een klein stukje met de auto naar het diner in het hotel.

Zondag 4 september

Nog één keer vroeg op omdat er een flinke afstand wacht. Dit jaar is ervoor gekozen de route grotendeels door Noord-Brabant naar de laatste tijdcontrole te leiden. Daarna wordt via een geneutraliseerde route naar Scheveningen gereden, waar de eerste deelnemers omstreeks 13.00 uur op de Boulevard zullen finishen. Tijdens het afsluitend lunchbuffet zullen de prijzen van de 19e SLS Classic worden uitgereikt.