Let op: Start in Luxemburg


Let op: zoals reeds meermaals gecommuniceerd start de SLS dit jaar in Luxemburg.

 

SLS 2023

Vanaf 4 december 2022, 10.00u kunt u zich aanmelden voor deelname aan de SLS 2023.

De 59e editie van de SLS wordt verreden van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september 2023 en start met een welkomstdiner op woensdag 30 augustus 2023.

We rijden weer vier dagen rally over de allermooiste wegen in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, België en Nederland. Het eigen karakter van het evenement wordt vooral bepaald door het gegeven dat alle deelnemers elke avond samen in één goed hotel verblijven en daar met elkaar van een uitstekend diner genieten.

 

Klassen

De SLS Classic kent een indeling in drie klassen:

In de tourklasse is plaats voor beginnende equipes waarbij voor minder ervaren deelnemers voorafgaand aan de rally een gratis instructie-ochtend als onderdeel van de mini-SLS, wordt georganiseerd. In de bovenste regionen van de tourklasse zal zeker voldoende competitie zijn maar de route wordt dusdanig uitgezet dat ook minder ervaren equipes in staat zijn binnen de tijdslimieten de finishlocatie te bereiken. Wij adviseren equipes die in de laatste jaren in de top 10 van de tourklasse zijn geëindigd zich in te schrijven in de sportklasse.

In de sportklasse is de competitie scherper dan in de tourklasse met meer te rijden kilometers en uitdagender kaartleesconstructies. Wij adviseren equipes die in de laatste jaren in de top 10 van de sportklasse zijn geëindigd zich in te schrijven in de expertklasse.

In de expertklasse zullen circa 35 equipes, uit binnen- en buitenland, strijden om de eer en de hoofdprijs van de SLS 2023.

 

De route

Opnieuw nemen Bart den Hartog en Peter Rovers de route voor hun rekening en hebben zij in elke klasse aandacht voor het niveau van de kaartleesopdrachten en passende tijdschema’s: de route is van begin tot eind prachtig met veel variatie in kaarten en systemen en spanning in alle klassementen tot op de laatste dag!

 

Kosten

Het all-in inschrijfgeld voor een persoonlijke inschrijving voor de 59e editie van de SLS bedraagt per equipe € 2.895,00.

Wat zit er in het standaard pakket?

  • 4 hotelovernachtingen tijdens de rally, inclusief de woensdagavond voorafgaand aan de rally;
  • op basis van een tweepersoonskamer;
  • alle ontbijten, lunches en diners voor 2 personen;
  • feestelijk ‘walking dinner’ en prijsuitreiking op zondag;
  • rallyschilden en -stickers;
  • alle routebescheiden, inclusief kaartmateriaal en uitleg.

Voor zakelijke inschrijven en sponsormogelijkheden verwijzen wij u naar onze deelnamevoorwaarden.

 

De 33-Club

SLS is op vele manieren in beweging en dit jaar maken wij serieus werk van verjonging van ons deelnemersveld! Wij realiseren ons, dat de kosten van inschrijving -en het bezit van een geschikte auto uit het juiste bouwjaar- daarbij een flinke hindernis kan zijn.

Daarom nemen wij dit initiatief: wij nodigen equipes uit waarvan zowel de bestuurder als de navigator tijdens het evenement jonger is dan 33 jaar en de auto waarin zij rijden minimaal 33 jaar oud is. In de praktijk betekent dit in 2023 dat de auto maximaal uit het bouwjaar 1990 mag zijn en verder moet voldoen aan de algemene inschrijfvoorwaarden.

Het inschrijfbedrag voor deze equipes bedraagt € 330 euro per deelnemer, in totaal dus € 660 per equipe. Dit uiterst lage tarief kan uiteraard alleen maar worden aangeboden dankzij de steun van onze trouwe sponsors!

De leeftijdsgrenzen voor deelnemers en auto in combinatie met het gereduceerde inschrijfbedrag gelden uitsluitend voor inschrijvingen in de 33-Club. SLS selecteert zelf maximaal 5 equipes uit de aanmeldingen die onder deze voorwaarden worden toegelaten.

De equipes in de 33-Club worden begeleid bij de voorbereidingen op het evenement en wij maken met de toegelaten equipes individuele afspraken over een tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn een bijdrage in onze communicatie op onze website en social media, het (verder) vormgeven van de 33-Club of (sjouw)hulp bij de voorbereidingen op de technische keuring en het evenement.

Tot slot: diverse sponsors hebben reeds aangeboden te helpen zoeken naar een geschikte auto, ouder dan 33 jaar, dus kansen en mogelijkheden genoeg!

Heb je belangstelling deel te nemen aan SLS als 33-Club equipe of heeft u een suggestie voor een equipe?

Schrijf ons dan een mail (info@slsclassic.nl) met motivatie waarom juist jullie de goede keuze zijn. Geef ook aan of je een geschikte auto hebt om deel te nemen én natuurlijk wegen suggesties voor jullie tegenprestatie mee in onze keuze!

 

Rijdt u voor het eerst mee?

Dan is een goede voorbereiding extra noodzakelijk. Uw auto moet natuurlijk tiptop in orde zijn. Maar ook u als equipe moet er klaar voor zijn. Wij adviseren dan ook alleen dan in te schrijven voor SLS als u in andere evenementen al enige rally ervaring hebt opgedaan.

 

Allebei jonger dan 33?

Dan kunt u in aanmerking komen voor een plaats in de 33-Club. Ook als u zich gewoon aanmeldt voor de loting. Geef bij uw inschrijving aan, dat u in aanmerking wilt komen voor een van de vijf plaatsen in de 33-Club en stuur uw mail (lees hier verder over ons initiatief) naar info@slsclassic.nl

 

Na acceptatie van onze deelnamevoorwaarden kunt u zich inschrijven.