SLS Classic 2019

De 56e editie van de SLS wordt verreden van donderdag 29 augustus t/m zondag 1 september 2019 en start in Nürburg (Duitsland) en finisht traditiegetrouw op de boulevard van onze beroemde badplaats Scheveningen.

We rijden weer vier dagen rally over de prachtigste wegen in België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. Het eigen karakter van het evenement wordt vooral bepaald door het gegeven dat alle deelnemers elke avond samen in één goed hotel verblijven en daar met elkaar van een uitstekend diner genieten.

 

Klassen

De SLS Classic kent ook in 2019 een indeling in drie klassen:

In de tourklasse is plaats voor beginnende equipes waarbij voor de onervaren deelnemers voorafgaand aan de rally een gratis instructieavond wordt georganiseerd. In de bovenste regionen van de tourklasse zal zeker voldoende competitie zijn maar de route wordt dusdanig uitgezet dat ook de minder ervaren equipes in staat zullen zijn binnen de tijdslimieten de finishlocatie te bereiken.

In de sportklasse is de competitie scherper dan in de tourklasse met meer te rijden kilometers en uitdagender kaartleesconstructies. Wij adviseren de equipes die in de laatste jaren in de top 10 van de tourklasse zijn geëindigd zich in te schrijven in de sportklasse.

In de expertklasse zullen circa 30 equipes, uit binnen- en buitenland, strijden om de eer en de hoofdprijs van de SLS  2019.

 

De route

Met de start in Nürburg, in het hart van de Duitse Eifel, vertrekt de SLS direct in een prachtig en voor velen onbekend wedstrijdgebied. Opnieuw zullen Bart den Hartog en Peter Rovers de route voor hun rekening nemen. De vele complimenten van de deelnemers in de enquête en het uitdagende wedstrijdgebied geven hen meer dan voldoende inspiratie om opnieuw te laten zien wat ze in huis hebben: van begin tot eind een prachtige route, veel variatie in kaarten en systemen en spanning in de klassementen tot op de laatste dag!

 

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 2.295 euro, dit is inclusief een hotelovernachting en gezamenlijk diner in Nürburg voorafgaand aan de start.

Reeds sinds 1952 wordt de SLS georganiseerd; de SLS Classic is vandaag de dag een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s (die uiterlijk op 31 december 1976 op kenteken zijn gezet). Met behulp van de in het routeboek gegeven opdrachten en kaartfragmenten moeten de deelnemers de juiste route van start naar finish rijden binnen de daarvoor gestelde tijd. De gemiddelde snelheid van de SLS Classic is niet hoger dan 49,9 km/u en de lengte van de te rijden route is, afhankelijk van de klasse, ongeveer 1.700 km.

SLS Classic mag zich verheugen in een grote belangstelling, het deelnemersveld in 2018 was al direct na opening van de inschrijving volledig gevuld. En daar zijn wij trots op. Tegelijkertijd wordt daarmee de lat hoog gelegd. Om de kwaliteit van het evenement te bewaken kunnen wij niet meer dan 150 auto’s toelaten, maar het betekent ook dat wij een aantal geïnteresseerden moeten teleurstellen.

De voltallige organisatie zet zich maximaal in opnieuw een prachtig en uniek evenement neer te zetten. Dat betekent natuurlijk veel aandacht voor de route, de routeopdrachten, het tijdschema en de kwaliteit van de wegen. Maar ook de overnachtings- en dinerlocaties worden zorgvuldig geselecteerd.

 

Rijdt u voor het eerst mee?

Dan is een goede voorbereiding extra noodzakelijk. Uw auto moet natuurlijk tiptop in orde zijn. Maar ook u als equipe moet er klaar voor zijn. Wij adviseren dan ook alleen dan in te schrijven voor SLS als u in andere evenementen al enige rally ervaring hebt opgedaan.

Lees hier onze deelnamevoorwaarden.