Welkom!

55e SLS in 2018

Van 29 augustus t/m 2 september 2018 wordt de 55e edite van de SLS verreden, een jubileumeditie die bijzonder en memorabel zal zijn: éénmalig is deze SLS extra lang, en extra mooi!

De SLS is ontstaan in 1952, als 24-uurs evenement tussen Nederland en Luxemburg, en is sindsdien ge-evolueerd naar een moderne meerdaagse regelmatigheidsrally die dicht bij haar oorsprong is gebleven. Professioneel uitgezet, met een sportieve en hartelijke sfeer onderweg. De route van SLS loopt door Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en/of België. Wij gebruiken ruime tijdschema’s, houden een gemiddelde snelheid aan van onder de 50 km/u, en passen alle gebruikelijke kaartleessystemen toe van moderne regelmatigheidsrallly’s.

We hebben in 2018 opnieuw gekozen voor Spa als startplaats. Bijzonder is deze keer dat de start al op woensdagmiddag 29 augustus vanaf 13:01 uur plaatsvindt in Spa, en van daaruit in de vier opvolgende dagen via België, Luxemburg en Frankrijk weer terug naar Nederland gaat.

 

Route

Wij kunnen nog niet al te veel prijsgeven van de route van deze SLS. Maar om een idee te geven: de route van de rally loopt op de eerste dag van Spa naar Luxemburg, de tweede dag richting Reims in Frankrijk, de derde dag rijden we in het gebied rond Lille, de vierde dag finishen wij in Antwerpen en op zondag na de traditionele ’Slag om Zeeland’ finishen wij in Scheveningen. Peter Rovers en Bart den Hartog zorgen opnieuw voor een fantastische ‘scenery’ en een uitdagend uitgezet parcours!

 

Unieke sfeer, uitstekende verzorging

SLS staat bekend om de hartelijke, gezellige en daarnaast ook competitieve sfeer. Het karakter van SLS wordt mede bepaald doordat alle deelnemers elke avond samen in één goed hotel verblijven en daar met elkaar van borrel en diner genieten.

Bij de finishparty op zondag op de boulevard van Scheveningen zijn vrienden en familie van de deelnemers van harte welkom om gezamenlijk de prijsuitreiking bij te wonen, tijdens het afsluitende walking dinner.

Wij doen er opnieuw alles aan om het niveau van SLS hoog te houden. Niet alleen op gebied van de uitdagingen voor rijders en navigatoren, maar ook voor wat betreft de overall verzorging. En de gezelligheid dus!

 

Maximum aantal deelnemers

Om de kwaliteit van SLS blijvend te kunnen waarborgen heeft de organisatie het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 150 equipes. In de laatste enquête liet een groot aantal van de deelnemers aan de 2017-editie weten opnieuw ‘graag mee te doen’ aan de 55e SLS in 2018! Wij verwachten dus opnieuw snel volgetekend te zijn.

Vanaf 10 december kunnen geïnteresseerden zich op onze website inschrijven voor deze 55e editie. Het inschrijfgeld voor de 55e SLS bedraagt € 2.350,–. Een eventuele overnachting in Spa van dinsdag 28 augustus op woensdag 29 augustus is, gezien de start op woensdag vanaf 13:01 uur, niet inbegrepen.

Wij hopen je in 2018 tijdens deze bijzondere editie te mogen verwelkomen!

 

Het kader

Het oermodel: de SLS uit 1952 verdween in 1976 van het toneel om in 1993 te herrijzen als de SLS-Classic. Ontstaan in 1952 als Nederlands eerste regelmatigheidsrally. Maar dan wel heen en terug in 24 uur; dat waren nog eens tijden. Door de jaren heen sierde de SLS de internationale rallykalender tot 1976, waarna door vele oorzaken, waaronder economische en juridische, het idee was leeggebloed.

In 1993 werd de SLS nieuw leven ingeblazen onder de naam SLS-Classic, en behield met trots haar claim op ‘Regularity’, een regelmatigheidsrit, een technisch moeilijke rit die je met verstand moet rijden in plaats van zo hard mogelijk te gaan. Om dit aspect van ‘verstandig’ rijden te onderstrepen, werd aan het regelmatigheidsprincipe het navigeren toegevoegd. En dát vereist kunde, inzicht en ervaring, maar trekt de kansen van eenieder gelijk.

Lees hierover meer onder historie

Het kaartlezen geschiedt op materiaal van verschillende uitgevers met een schaal 1:50.000 en 1:100.000 waardoor de kaarten telkens anders ’ogen’. De verbindingsroutes worden veelal met zogeheten Bol-Pijlafstanden afgelegd om ‘rust’ te brengen tussen de moeilijker secties.

 

Geinteresseerd geraakt? Doe mee met de editie van komend jaar!