SLS Classic 2009

17e SLS-CLASSIC

Bevrijdende Beproeving

De SLS Classic 2009 was niet gemakkelijk Het was een ware beproeving voor zelfs de ingewijden in het spelletje van de SLS, ’s lands oudste regelmatigheidsrally.

De uitslag in de top van de sportklasse was dan ook geheel anders dan vorig jaar, nota bene met dezelfde équipes, in de eindstrijd kwam er toch een ‘nieuwe’ winnaar uit.

Scheveningen Boulevard 30-8-2009. Finish van de SLS Classic rally. De deelneemers en winnaars werden ontvangen door Wethouder Huffnagels die plotseling assistentie kreeg van de Minister President Dhr. Balkenende. Foto: Jos van Leeuwen

Vrijdag 28 augustus Papendal: Onder het toeziend oog van een vijftal geüniformeerde dienders mocht de rally dan toch uiteindelijk vertrekken, nadat de starttoren was afgebroken: daar was geen vergunning voor verleend; dat gaf teveel het idee van een ‘wedstrijd’.

Zondag 30 augustus Boulevard Scheveningen: Premier Balkenende komt gezamenlijk met Jan Kees de Jager de auto’s bekijken; privé en onaangekondigd (gestoken in een Mille Miglia Polo) terwijl op dàt moment Frits Huffnagel, wethouder van Den Haag, op het podium de winnaars huldigt. Hoe vreemd kan het gaan in een (anti-auto)land?

De SLS Classic 2009 was zeer geslaagd. Meetellend voor het Nederlands Historisch Rally – Kampioenschap èn inmiddels verheven tot FIVA A-status, vanaf volgend jaar meetellend voor het Europees Historisch Rally kampioenschap (FIVA = Féderation Internationale des Véhicules Anciennes).

De organisatie prijst zich daarmee zeer gelukkig omdat deze nieuwe status ongetwijfeld meer internationale deelnemers gaat opleveren. Dat is interessant voor de rallysport in het algemeen en voor de SLS in het bijzonder: en vooral leuker voor de Cameraderie met buitenlandse équipes.