SLS ‘proloog’ op GP circuit

De officiële start (leg 1) vindt plaats op donderdagochtend 29 augustus, en voorafgaand aan de start worden deelnemers reeds op woensdagmiddag of -avond 28 augustus in het Dorint Hotel (am Ring)verwacht voor een diner met aansluitend welkomstborrel en de briefing.

Volop memorabilia

Regularity op het GP circuit

Dit jaar zullen regularities een belangrijke(r) rol spelen tijdens SLS. Dagelijks worden u minimaal twee regularities voorgeschoteld en de resultaten worden in een apart regularity-klassement verwerkt: bij de finish wacht de winnaar een mooie prijs.
Elke equipe mag van het totaal aantal te rijden regularities één resultaat uit het klassement ‘schrappen’, een ‘Mulligan’ zeg maar.

U wordt uitgedaagd de eerste regularity al op woensdagavond te rijden, vanaf 18:00 uur op het GrandPrix circuit. We starten vanuit de pitlane: een unieke kans om het beroemde GP circuit te zien en te beleven. Niet te verwarren met de Nordschleife overigens, die ernaast ligt. En mocht u onverhoopt niet op tijd in Nürburg kunnen zijn, dan laat u deze RP vervallen!

(Auto)feestje

Maar: de gehele dag voorafgaand aan de start van SLS kan al een (auto)feestje worden, als u dat wilt!
Het GP circuit, dat tegen de Nordschleife aanligt, biedt namelijk heel veel mogelijkheden voor de autosportliefhebber: er is een museum met historische racewagens, een uitdagende kartbaan, een filmtheater, u kunt de Nordschleife per simulator verkennen, er zijn (fan) shops met uiteenlopende spulletjes voor de raceliefhebbers (u kunt hier o.a een fullswing racesimulator voor thuis aanschaffen!), vele restaurants en bars waar u schnitzels van onwaarschijnlijke omvang kunt eten, al dan niet vergezeld door een Bitburg biertje.

De bar in het Dorinthotel

Dat laatste doet u dan weer bij voorkeur in de historische bar van het hotel, omringd door mede SLS-ers en memorabilia die teruggaan tot 1927. 

De meest sportief ingestelden onder ons kunnen het SLS avontuur óók nog beginnen door een (privé)rondje te rijden op de 26 kilometer lange Nordschleife. Dit laatste uiteraard op eigen risico (u rijdt dan tussen het ‘gewone’ publiek) waarbij ieder zijn eigen snelheid bepaalt. U kunt ook een auto huren voor de Nordschleife, of zelfs een auto met chauffeur. En u kunt natuurlijk ook gewoon in uw eigen auto de Eifel alvast een beetje verkennen, en daarna vanaf 18:00 uur de regularity rijden op het GP circuit.