SLS organisatie in tulpensferen!

De uitzetters en narijders van de SLS Classic hebben vorige week al de gehele route nagereden en zijn niet alleen vanwege het prachtige weer met een grote glimlach thuisgekomen. De 55e SLS wordt een editie waar rijders en navigatoren volop van zullen gaan genieten. Prachtige routes, met meer dan voldoende uitdaging om wel de juiste route te rijden.

Dit jaar liefst vijf, in meerdere opzichten afwisselende dagen. Verschillende uitzetstijlen, een variëteit aan kaarten en systemen en heel veel afwisseling qua route en omgeving. Op woensdag doet de rally direct al drie landen aan. Vanuit Spa loopt een groot deel van de route door een werkelijk prachtig gebied in Duitsland en finishen we in het bekende Alvisse Parc hotel in Luxemburg. Op dag twee gaan we naar Verdun, waar de 1e Wereldoorlog nadrukkelijk zijn sporen heeft achtergelaten. ’s Middags rijden we door een vrijwel onbewoond en heuvelachtig gebied met indrukwekkende vergezichten naar de Champagnestreek rondom Reims.

 

De dere dag wordt volledig in Frankrijk verreden. Na een koffiestop in een bijzonder kasteel en een lunch “op de boerderij” bereiken we aan het eind van de middag de streek ten zuidoosten van Lille, waar ook de finale van de wielerklassieker Paris – Roubaix wordt verreden. Daar bleek het voor de uitzetters vooral een uitdaging om de kasseistroken te vermijden, maar uiteraard hebben zij wel een klein stukje van het cultureel erfgoed van deze streek in de route opgenomen. Expertklasse deelnemers zijn pas laat in het hotel in Lille, aangezien zij nog een uitdagende avondetappe afwerken.

 

Zaterdagochtend staat de route weer in het teken van de 1e Wereldoorlog. We passeren een indrukwekkende hoeveelheid oorlogskerkhoven en monumenten op weg naar de lunch op een van vorig jaar bekende locatie. De middagetappe kenmerkt zich vooral door de kleine (beton)wegjes in de uitgestrekte polders in de Vlaamse grensstreek en vraagt het nodige intekeninzicht van de navigatoren.

Zondag is het traditioneel tijd voor ‘De Slag om Zeeland’. Eiland op, eiland af, met verbindingen over de dammen van de Deltawerken. Chapeau voor de deelnemers die deze dag zonder strafpunten weten door te komen. Uiteraard finisht ook de 55e SLS Classic weer op de Scheveningse Boulevard, alhoewel de enorme verbouwing daar op dit moment nog wel voor wat hoofdbrekens zorgt. Kortom, het SLS team kijkt uit naar een jubileumwaardige 55e SLS Classic!

 

Maar uiteraard staat nu ook voor ons eerst de jubileumeditie van de Tulpenrallye voor de deur. Toen we op zondag in Zeeland langs uitgestrekte tulpenvelden reden konden we het niet laten om te stoppen voor een foto! Als SLS team staan we allemaal aan de start in Cannes en verheugen we ons op een enerverende en gezellige week.

Wij wensen alle deelnemers en het organisatieteam van de Tulpenrallye een prachtige 65e editie toe!