SLS 2020: Oefen(droog)rit 4

Doet u ook mee aan onze oefen(droog)ritten?

Regelmatig publiceren wij een online oefenrit via onze nieuwsbrief en op onze website. Via de QR-code op de kaart kunt u uw oplossing indienen én ontvangt u direct het aantal door u gemaakte fouten. Elke maand maken Bart of Peter een etappe uit een van onze oude SLS routes geschikt als droogrit, een betere oefening voor de SLS is er niet!

 

3 stappen instructie:

De controles die u tijdens het intekenen van de oefen(droog)rit ‘passeert’ kunt u direct laten nakijken middels de volgende 3 stappen:

  1. Teken de rit in volgens het reglement en noteer de controles (die rechts van de weg staan) ‘klad’ aan de zijkant van de kaart.
  2. Als u klaar bent scant u de QR code met uw telefoon. Na invullen van uw e-mailadres kunt u de controles digitaal overnemen.
  3. Verzend uw controles en zie direct uw fouten.

Bij publicatie van de volgende rit wordt eveneens een beknopte uitleg van de vorige route vrijgegeven.

 

Reglement oefen(droog)rit 4: De finale!

Bij het intekenen van de route maken wij gebruiken van de versie van ons eigen SLS reglement (2019) zoals dat op dit moment op de website is gepubliceerd. Verder geldt voor de 4e droogrit onderstaande instructie;

Pijlen kortste route, punten 1 na kortste route + omrijden.

Construeer de route naar de punten en pijlen zonder rekening te houden met de rode streepjes op de kaart; je noteert nu nog geen controles. Vervolgens ga je de geconstrueerde route ‘rijden’ waarbij je controles wel noteert. Wanneer je een weg die aan het begin is voorzien van een rood streepje daadwerkelijk wil gaan inrijden, dan dien je er op dat moment van uit te gaan dat die weg niet ingereden mag worden (alsof er een inrijdverbod staat). ‘Omrijden’ dus en de route op de eerste mogelijkheid na het rode streepje ‘oppakken’.

Dat ‘omrijden’ en ‘oppakken’ is voor veel deelnemers nieuw of moeilijk (in de Tourklasse komt het in de SLS immers niet voor). Bedenk echter dat navigeren in de basis eigenlijk vereenvoudigen is. Je moet een op het oog ingewikkeld systeem eigenlijk terugbrengen naar de basis.

Het ‘omrijden’ is vergelijkbaar met ingetekende lijn met barricades: je geconstrueerde route is de ingetekende lijn. Vervolgens zet je zelf een barricade in de weg die je in het veld niet mag inrijden (in deze droogrit dus de weg met het rode streepje = een barricade) en probeer je de geconstrueerde (ingetekende) route zo kort mogelijk na de barricade op te pakken.

Enkele maanden geleden is er in het DHRC Magazine een artikel geplaatst over omrijden; dit kunt u hier nogmaals lezen.

Heeft u nog vragen over deze of andere droogritten, u kunt ons altijd mailen: yolanda.zijl@slsclassic.nl.

Succes!

 

Tip: heeft u nog controles van een vorig ritje in uw kaart staan? Deze kunt u weghalen door op het prullenbakje onderin te klikken.

Bent u er klaar voor?

Download dan snel de vierde rit, print hem uit en deel hem met vrienden en familie!

De oefen(droog)ritten van de SLS zijn ‘powered by’ Novus Leo.