De moeilijkste controle?

Heeft u hem gevonden? De stempel op punt 25 in leg 8? De voorlaatste stempel op het allerlaatste kaarttraject van de SLS 2017 bleek de meest gemiste controle in de tourklasse.

Hoe vindt u ‘m volgend jaar wel?
Punt 24 ligt op de N57, om bij punt 25 te komen moet deze weg gevolgd worden richting Goedereede en vervolgens richting Stellingdam. Hier is het opletten geblazen: ter hoogte van Goedereede is de doorgaande N57, een stuk zuidelijk gelegen ten opzichte van de gele weg op kaart!

Zowel navigator als rijder krijgen op kaart en onderweg genoeg aanwijzingen!
De gele weg heeft op de kaart (nog) geen wegnummer, in werkelijkheid is de weg die vanaf punt 24 wordt gevolgd en doorgaande, provinciale weg voorzien van wegnummers. Een teken dat er mogelijk iets is veranderd sinds de kaart is gemaakt. Het verloop van de weg volgend klopt het verloop van de weg tot onder Goedereede, hier buigt de weg zeker 500m te vroeg af naar het zuidoosten, bovendien moet op de plek waar de weg naar rechts afbuigt water zijn aan de linkerzijde van de weg.

Bij het uitzetten van de route twijfelden de uitzetters, een vrij punt op de toch altijd moeilijke en dan ook nog gedateerde Michelinkaart. Kan dat wel in de tourklasse?Ja, dat kan.
Omdat het missen van dit punt niet zou betekenen dat equipes de weg volledig zouden kwijtraken. Je vindt het punt of je vindt het niet en vervolgens dien je, zoals steeds tijdens de rally, tijdig te beslissen dat je niet verder gaat zoeken.

En, belangrijker nog: de nieuwe N57 staat als ‘weg in aanleg’ gewoon op kaart!

.