Let op: Start in Luxemburg


Let op: zoals reeds meermaals gecommuniceerd start de SLS dit jaar in Luxemburg.

 

Slag bij Waterloo

Na het Ardennenoffensief vandaag de Slag bij Waterloo. We weten allemaal hoe die voor Napoleon afliep, maar sommige deelnemers boerden vandaag een stuk beter dan die oude Fransoos. Wij bijvoorbeeld, want we misten maar twee controles. Da’s andere koek dan de veertien van gisteren! Blijkbaar ligt de manier van uitzetten van Bart den Hartog ons beter. Het liep lekker, de kaart was beter leesbaar (lees: nauwkeuriger) en het tijdschema kon daardoor met redelijk gemak gehaald worden. Leuke weggetjes (al wilde je in de ochtend liever geen tegenliggers tegenkomen), grappige omrijconstructies en doordachte instinkers. Goed gedaan!

Daarnaast mogen we ook wel weer eens alle hulptroepen in het zonnetje zetten. De marshalls bij start, lunch en finish, de controleurs onderweg, de serviceploegen, de wegzetters en oprollers, de rekenkamer en niet te vergeten de nulrijders. Die hebben in hun hele carrière nog nooit zo veel omleidingspijlen moeten wegslaan als dit jaar. Hulde!

Verder leuk dat de mannen van de Tulpenrallye vandaag bij de finish de deelnemers verrasten met wodka en haring. We zijn gewend dat de SLS bij de Tulpenrallye bitterballen uitdeelt, nu was het andersom.

Morgen de laatste etappe van deze vierdaagse krachtmeting. De Slag om Zeeland. Ben benieuwd welke trukendoos Peter nu weer heeft opengetrokken. Succes allemaal en tot in Scheveningen!

Tekst: Fred Hak | foto’s: Niko Bloemendal, Janhein de Rooij