Het zit er weer op!

Na vier zware, maar o zo mooie dagen is de rallykaravaan thuisgekomen in Scheveningen. Vanaf de proloog op het F1-circuit van de Nürburgring tot de prijsuitreiking in La Galleria was het genieten. Door het mooie weer, door de prachtige routes, door de enorme kaartleesuitdagingen, door de welkome koffiestops, door de goede maaltijden en door de gezellige avonden.

Dag 1 door de Eifel is een aanrader om nog eens die kant op te gaan. Wat een prachtig gebied met rustige wegen! Dag 2 door Frankrijk was wel erg lang en erg lastig, maar dat had de organisatie zelf ook al onderkend. Slim om dat op voorhand al aan te kondigen en je daarvoor te verontschuldigen, dan haal je kritiek van de deelnemers achteraf weg! De avondetappe voor de Expertklasse op die dag was wat mij betreft weer een van de hoogtepunten van de SLS, vooral het deel door de Luxemburgse wijnvelden. Dag 3 liep erg lekker en was een paar tandjes minder lastig dan de dag ervoor. Dat een deel van de ochtendroute een paar weken voor de start helemaal opnieuw moest worden uitgezet (de benodigde vergunningen kwamen niet los), daar was niets van te merken. Sterker nog, als dat niet verteld was, was het niemand opgevallen, zo goed zat ook dit traject in elkaar. Dag 4 staat de laatste jaren te boek als dag waarop er nog veel wijzigingen in het klassement kunnen komen en dat werd ook nu waargemaakt. Dat gold overigens niet voor de Algemeen Winnaars Albert Boekel en Remco Luksemburg, die echt met een gigantische afstand op de rest zegevierden. Misschien moeten we, net als in de golfsport, maar eens een handicap gaan invoeren. Laat Boekel en Luksemburg volgend jaar gewoon van start gaan met alvast een paar honderd strafpunten. Wordt het toch nog spannend!

Alle prijswinnaars gefeliciteerd, en dank aan de hele organisatie voor wederom een heel mooie SLS Classic. Graag tot volgend jaar!

Fred Hak | foto’s Niko Bloemendal