Even op adem komen

Nadat het gisteren een waar slagveld was geweest, konden we vandaag even op adem komen. De routes waren prachtig, al zat er in België nogal wat bebouwde kom in. Maar dat is nu eenmaal niet te vermijden in dit gebied. De moeilijkheidsgraad was, wat mij betreft, in ieder geval wat lager dan die van gisteren. Toch zaten er genoeg uitdagingen in. En dat is extra knap, als je weet dat een flink deel van de ochtendetappe pas een paar weken oud is! De Belgische overheden wilden namelijk geen vergunning afgeven voor de oorspronkelijk geplande route. Dat Bart en Peter toen als een haas een compleet nieuwe route hebben uitgezet, en dat die ook nog zeer geslaagd is, verdient een groot compliment!

Een ander groot goed van de SLS-organisatie is, dat ze soepel omgaan met vermeende onjuistheden in de route. Bij twijfelgevallen doen ze meestal niet moeilijk en neutraliseren een controle of een tijdcontrole. Hulde ook daarvoor, daar kunnen sommige organisatoren van andere rally’s een voorbeeld aan nemen.

Morgenmiddag zit het er weer op. Vier dagen zweten (en niet alleen door de hitte), vaak vroeg op, laat naar bed en dat allemaal uit vrije wil! Reken maar dat er nog wat strafpunten gaan vallen voor we in Scheveningen zijn. Succes allemaal en tot op de Boulevard!

Fred Hak | foto: Niko Bloemendal