51e SLS staat in de steigers!

  /  Nieuws   /  Archief   /  51e SLS staat in de steigers!

Nu ook met 3 wedstrijdklassen!

De 51e versie van de SLS Classic zal in 2014 worden verreden van donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus. Uitzetters Bart den Hartog en Peter Rovers – die ook de laatste 3 succesvolle edities van de SLS hebben uitgezet – zijn alweer druk aan de slag om een uitdagende route over de mooiste weggetjes tussen Scheveningen en Luxemburg uit te zetten.

Nieuw dit jaar is dat de SLS ervoor gekozen heeft om de klasse indeling te volgen die ook door andere grote rally’s zoals de Tulpenrallye, de Classic 500 Challenge en de ABC-Rally wordt gehanteerd. Door het aanbieden van een Expertklasse voor de echte cracks, een nieuwe Sportklasse voor de meer ervaren deelnemers en een Tourklasse voor minder ervaren en beginnende rallyrijders, wil de organisatie nog beter kunnen inspelen op de wensen van de verschillende deelnemers. De Expertklasse zal qua niveau vergelijkbaar zijn met de Sportklasse in de voorgaande edities. Voor de Tourklasse wordt het niveau van de 2013 editie gehanteerd, waarin het strafpuntenaantal voor een groot aantal deelnemers beperkt bleef. Voor de deelnemers die in voorgaande jaren de Sportklasse te lastig vonden, maar ook (voormalige) Tourklasse deelnemers die op zoek zijn naar meer uitdaging, is de nieuwe ‘tussenklasse’ gecreëerd. En in navolging van andere rally’s noemen we die dit jaar Sportklasse…

Uiteraard doet de rally zijn naam eer aan! Er wordt op donderdagochtend gestart op de Scheveningse Boulevard, waarna zoals gebruikelijk snel koers wordt gezet richting Brabant, waar de rally echt gaat beginnen. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om de route eens ‘andersom’ te rijden. Na jaren het rondje Scheveningen, Luxemburg, Scheveningen tegen de wijzers van de klok te hebben gereden, leidt de route op de 1e dag dit jaar naar een nieuwe etappeplaats voor de SLS: Maastricht. Bart zet een belangrijk deel van de route in Noord Brabant uit, waar het op donderdag heerlijk rustig rijden is. In de middag etappe zal hij ongetwijfeld ook zijn eigen ‘achtertuin’ aandoen.

Op vrijdagochtend vertrekt de rallykaravaan vanuit Maastricht richting Luxemburg. In de vroege ochtend een kort traject in het Limburgse Heuvelland en mogelijk nog een klein stukje door België. Een belangrijk deel van de ochtendetappe zal dit jaar in de Duitse Eifel worden verreden. Een prachtige omgeving, wat minder mogelijkheden voor Peter om het de deelnemers lastig te maken maar dat is ook wel eens prettig voor de deelnemers J. De middagetappe zal voor een groot deel in Luxemburg worden verreden, waarbij bekende plaatsen als Clervaux en Vianden zullen worden gepasseerd. Op vrijdagavond moeten de deelnemers in de Expertklasse nog flink aan de bak. Deelnemers aan de laatste 2 edities van de SLS kijken met veel plezier terug op de avondetappes en kunnen dit jaar opnieuw een etappe in die stijl verwachten. Sportklasse en Tourklasse deelnemers gaan direct naar de borrel in het hotel.

Na de overnachting in Luxemburg neemt Bart de deelnemers mee naar opnieuw een nieuwe etappeplaats: Antwerpen. Zoals altijd is zaterdag een dag waar een flinke afstand moet worden overbrugd. Voor Bart een mooie uitdaging om na 3 jaar Luxemburg – Eindhoven, nu eens in een totaal ander gebied te gaan uitzetten. Ongetwijfeld gaat dat voor de deelnemers weer tot verrassend mooie routes leiden.

Op de laatste dag rijden we vanuit Antwerpen al snel het Nederlandse Zeeuws Vlaanderen in. Via tunnels, bruggen, dammen en dijken wordt het een soort ‘island hoppen’ waarbij we zo ongeveer heel Zeeland doorkruisen. Onder de rook van Rotterdam worden de deelnemers ontvangen voor het traditionele broodje rallykroket, om daarna neutraal koers te zetten richting de finish op de Boulevard in Scheveningen waar haring en een BBQ party op de deelnemers staan te wachten. Let op dat de laatste dag van de SLS met Peter als uitzetter al jaren een echte rally dag is, waarop het klassement nog flink door elkaar geschud kan worden!

Het is het doel van het gehele SLS organisatieteam dat de deelnemers tijdens de BBQ party op het strand moe maar voldaan terugkijken op een heerlijke rally. Een rally die een totaalpakket biedt voor een fair tarief. Uitstekende hotels, dito lunches en diners. Een unieke BBQ party op het strand. Een familiaire sfeer tijdens de rally, waarbij het organisatieteam letterlijk tussen de deelnemers staat. Maar bovenal natuurlijk een echt 4-daagse rally over een prachtige route. Met de nodige uitdagingen voor de Expertklasse. Maar ook een plezierig te rijden, niet ingewikkelde rally voor de minder ervaren Tourklasse deelnemers. Een rally die voor de deelnemers in de nieuwe Sportklasse een balans heeft gevonden tussen de uitdagingen uit de Expertklasse en de relaxte opzet van de Tourklasse.

Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers in de laatste 3 edities en de daarmee gepaard gaande groei in het aantal deelnemers, raden wij u aan om snel in te schrijven.