Let op: Start in Luxemburg


Let op: zoals reeds meermaals gecommuniceerd start de SLS dit jaar in Luxemburg.

 

SLS finale in Brabant

Elk jaar is het weer een fikse uitdaging voor het organisatie team van de SLS om de etappeplaatsen voor de rally vast te stellen. Uiteraard willen we ons daarbij zoveel mogelijk laten leiden door mogelijkheden om een prachtige route met de nodige uitdagingen uit te kunnen zetten. Maar met het grote deelnemersveld zijn we daarbij ook steeds meer gebonden aan hotels met voldoende capaciteit om alle deelnemers te herbergen. Want de gezelligheid van ‘met z’n allen aan de bar en aan het diner’ koesteren we. Dat soort grote hotels zijn schaars. Maar we zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een mooie ‘line-up’ te creëren, waardoor onze uitzetters Bart den Hartog en Peter Rovers zich weer als vanouds hebben kunnen uitleven.

De start op de Nurbürgring zorgt ervoor dat de eerste etappe in een voor de SLS nieuw wedstrijdgebied in de Eifel wordt verreden. Prachtige wegen voor de rijders, maar ook de navigatoren zullen op moeten letten om de scherpe randjes te onderkennen. Dag 1 wordt grotendeels in Duitsland verreden, met aan het eind van de middag nog een paar leuke Luxemburgse trajecten. Net als vorig jaar is Bart erin geslaagd om een prima balans te vinden tussen ‘een beetje erin komen’ en een aantal pittige controles. Zeker geen makkie deze dag!

De tweede dag is een marathonetappe geworden. Op en neer naar de Elzas bleek tijdens het uitzetten een stevige uitdaging. Tijdens het narijden komende vrijdag zal ongetwijfeld blijken dat het niet alleen bij een uitdaging voor Peter is gebleven. Daarover in een volgende nieuwsbrief vast meer.

Ook op de derde dag moet een flinke afstand worden overbrugd. Vanuit het bekende Alvisse Parc Hotel gaan we via een lunch in het mooie Chateau Harzé helemaal naar Eindhoven. Het fantastische Pullman Hotel zorgt daar voor een Brabants gastvrij onthaal. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat daar op zaterdagavond de nodige biertjes gedronken zullen worden op de goede afloop!

Met een start in Eindhoven kon Peter dag 4 voor een belangrijk deel in zijn eigen achtertuin uitzetten. De uit voorgaande jaren welbekende Slag om Zeeland vindt dit jaar plaats in het grensgebied van Nederland en België. Vanuit de door de succesvolle Netflix serie ‘Undercover’ inmiddels welbekende Brabantse Kempen kruisen we op de SLS-zondag talloze keren de grens over zogenaamde smokkelpaadjes. Ook dit jaar zal de zondag weer een waardige finaledag zijn. Deelnemers worden keer op keer verrast. Door al dan niet aangekondigde regularities, de nodige kaartlees-trucs en het gebruik van maar liefst 4 verschillende kaarten, waaronder (uiteraard…) ook de Michelinkaart.

Peter en Bart zijn inmiddels op pad geweest om elkaars dagen te rijden en waar nodig nog te fine-tunen. Dat gaat uiteraard gepaard met de nodige hilariteit, omdat de mannen er een sport van maken om elkaar waar ook maar enigszins mogelijk, een ‘oor aan te naaien’. Over de zondag zijn de mannen eensgezind: daar gaat niemand foutloos doorheen komen…! De combinatie van ‘goed intekenen’, ‘de juiste route dan ook in het veld nog zien te rijden’ en ‘de uitdaging in de regularities’ zal het uiterste vragen van rijder en navigator. De rijdbaarheid is overigens prima en natuurlijk is er goed rekening gehouden met het niveau voor de verschillende klassen!

Maar toch: als de Slag om Zeeland maar niet het Slagveld van Brabant wordt…