SLS 2020: de route

Ondanks ‘Corona’ zijn onze uitzetters Bart den Hartog en Peter Rovers druk bezig met de route voor de 57e SLS Classic. Zoals bekend hebben we na het enthousiasme van vorig jaar, opnieuw gekozen voor een start in Nürburg. Inmiddels hebben we met het circuit opnieuw afspraken kunnen maken voor een proloog op woensdagavond op de Nürburgring, maar daarover in de komende maanden meer.

Voor donderdagochtend heeft Bart inmiddels een route uitgezet door de prachtige Eifel. Van vorig jaar herinneren we ons lekker doorrijden op de uitstekende wegen in Duitsland, prachtige vergezichten, maar ook de nodige uitdagingen voor de navigators. We lunchen in de omgeving van Bitburg, waarna koers gezet wordt naar de Luxemburgse grens. Via een aantal Luxemburgse trajecten wordt op de eerste SLS-dag de bar in het bekende Alvisse Parc Hotel door de eerste deelnemers al rond 17:30 uur bereikt.

De vrijdagetappe brengt ons naar de zuidoost kant van Brussel waar we voor de eerste keer verblijven in Hotel Dolce La Hulpe. Na een eerste Luxemburgs traject brengt de door Peter uitgezette route ons snel naar België. Dit jaar rijden we vele kilometers in het werkelijk prachtige zuiden van de Belgische Ardennen. Aan uitdaging geen gebrek deze dag. Zowel voor de rijder (veel smalle, bochtige wegen in een bosrijk gebied, waarbij het asfalt niet altijd in goede staat is), als uiteraard ook voor navigator. Noteer de regularity van deze ochtend maar vast als een van de scherprechters voor het ook dit jaar weer door Joris Buijs gesponsorde Regularity Klassement!

   

We rijden door het stroomgebied van de rivier Semois (waar het water op dit moment erg hoog staat) naar de lunch op een bijzondere locatie in Rochehaut. Prima eten, een terras met een prachtig uitzicht, een brouwerij en een Musée de Agriculture ineen, wat wil je nog meer…? ’s Middags blijven we lang in de Ardennen en doen we onder andere het stratencircuit van Gedinne aan, waar jaarlijks nog steeds wedstrijden worden verreden, voornamelijk met klassieke motoren. Peter werkt nog aan het laatste deel van deze etappe, waarbij het een uitdaging is om een leuke route te vinden in het drukbevolkte gebied tussen Namur en Brussel..

   

De zaterdagetappe is traditioneel weer van de hand van Bart. Ook voor hem een uitdaging om in (of juist buiten) de drukke driehoek Brussel – Gent – Antwerpen een SLS-waardige route uit te zetten. Dat gaat hem net als in voorgaande jaren natuurlijk weer lukken, al is het niet eenvoudig om in dat gebied toch weer leuke, nieuwe wegen te vinden. De dag sluiten we voor de Sport- en Tourklasse deelnemers af met een stevig traject in Zeeuws Vlaanderen, voordat we met z’n allen de bar in het Crown Plaza Hotel in Antwerpen overvallen.

Expertklasse deelnemers hebben vandaag een lange dag, omdat de avondetappe dit jaar op zaterdag is gepland. Bart en Peter buigen zich dit keer samen over de route en kaartleesgrappen, dus dat belooft wat…En uiteraard zorgen we ervoor dat de bar in het Hotel tot in de kleine uurtjes open blijft!

Op zondag staat dit jaar ‘De slag om Zeeland’ weer terug op het programma. Frequente deelnemers aan de SLS kennen deze dag als een dag met verbindingstrajecten over de Deltawerken tussen de eilanden, maar met de nodige uitdaging op de eilanden zelf. Het zal niet de eerste keer zijn dat het klassement in alle klassen op deze laatste dag nog aardig op zijn kop wordt gezet.

Traditioneel finisht de 57e SLS Classic op de Scheveningse Boulevard voor Restaurant La Galleria, waar de eerste deelnemers naar verwachting omstreeks 15:30 uur zullen aankomen. De contouren van de route staan. Aan de invulling wordt nog hard gewerkt!