Let op: Start in Luxemburg


Let op: zoals reeds meermaals gecommuniceerd start de SLS dit jaar in Luxemburg.

 

Vele handen = licht werk!

Dit jaar zal de rekenkamer van de SLS ondersteund worden door de digitale rekenkamer van NovusLeo. Dat zal enkele veranderingen met zich mee brengen voor zowel deelnemers als marshals.

Charme en tradities blijven behouden

Voorop staat dat het evenement niet wordt aangetast in zijn charmes en tradities: deelnemers vinden onderweg fysieke controles en stempels die op de papieren controlekaart worden genoteerd. Daarnaast zijn er onderweg marshals die tijden registreren en noteren op de tijdcontrolekaart van de deelnemer. Tot zo ver dus een rally zoals we die al jaren kennen, dus wat verandert er dan?

Persoonlijke QR code

Op de gepersonaliseerde tijdcontrolekaarten van de deelnemers staat vanaf dit jaar een QR code. Na het scannen van deze QR code kan de deelnemer zijn/haar routecontrolekaart overnemen zodat deze direct in de rekenkamer belandt. De deelnemers zien hierdoor direct hoeveel fout zij hebben gemaakt, en tussentijds zijn live-uitslagen te zien op schermen bij lunch- en finishlocaties.

Uiteraard dienen de papieren controlekaarten zelf óók te worden ingeleverd zoals de deelnemer gewend is; de rekenkamer ziet erop toe,  dat de digitaal ingestuurde kaarten overeenkomen met de papieren versie. Digitaal knoeien met de kaart zal (na waarschuwing) worden bestraft!

Veel deelnemers zullen dit systeem herkennen van de vele droogritjes die afgelopen jaar ten tijde van COVID-19 werden gecontroleerd, evenals de SLS training in 2020.

En de marshals dan?

Voor de marshals is er ook een app: zij sturen de doorkomsttijden van equipes via de app in, zodat na het sluiten van de TC direct de tijdstraffen bekend zijn.

Transparant en snel

Deze twee toevoegingen op de rally hebben als doel om een snellere en actuelere uitslag te krijgen. Bijkomend voordeel is dat dequipes sneller op de hoogte zijn van hun score én digitaal altijd een kopie van hun controlekaarten houden. Achterin het routeboek de letters overnemen is dus niet meer nodig. Zodra de uitleg van de route beschikbaar wordt gesteld kan de equipe ook precies zien welke controles er fout zijn gerekend én waarom.

Tips & Tricks

Voor equipes die nieuw zijn met deze digitale invloeden hierbij nog wat tips & tricks;

  • Tijdens de etappe hoeft u niets te doen met de app; pas na de TC-IN neemt u de controles over. Het kan fijn zijn dit al tijdens de laatste neutrale bol-pijl van een route te doen; zo kunt u direct genieten van uw lunch én staat uw equipe in de uitslag bij aankomst.
  • iPhones hebben géén aparte app nodig om de QR code te scannen; gewoon met de camera op de code richten en de link volgen die ‘omhoog komt’.
  • Sommige Android telefoons hebben wél een app nodig; we raden daarvoor Barcode Scanner aan.
  • Stempels (TC, RP en nummers) kunnen middels de ‘stempel-knop’ worden toegevoegd op de digitale controlekaart; genummerde stempels kunnen ook ‘gewoon’ als getal worden ingetypt.
  • Ging het even niet goed; begin dan opnieuw door linksonder op de prullenbak te klikken.