SLS Classic

De SLS Classic is ontstaan uit de oudste Nederlandse regelmatigheidsrally, de SLS welke in 1952 voor het eerst verreden werd. Het laat zich raden dat de SLS Classic haar oorsprong niet zal verloochenen en trouw blijft aan de basisprincipes van een regelmatigheidsrally: alles op tijdschema’s en met gebruikmaking van alle bekende kaartleessystemen.

 

Het kader

Het oermodel: de SLS uit 1952 verdween in 1976 van het toneel om in 1993 te herrijzen als de SLS-Classic. Ontstaan in 1952 als Nederlands eerste regelmatigheidsrally. Maar dan wel heen en terug in 24 uur; dat waren nog eens tijden. Door de jaren heen sierde de SLS de internationale rallykalender tot 1976, waarna door vele oorzaken, waaronder economische en juridische, het idee was leeggebloed.

In 1993 werd de SLS nieuw leven ingeblazen onder de naam SLS-Classic, en behield met trots haar claim op ‘Regularity’, een regelmatigheidsrit, een technisch moeilijke rit die je met verstand moet rijden in plaats van zo hard mogelijk te gaan. Om dit aspect van ‘verstandig’ rijden te onderstrepen, werd aan het regelmatigheidsprincipe het navigeren toegevoegd. En dát vereist kunde, inzicht en ervaring, maar trekt de kansen van eenieder gelijk.

Lees hierover meer onder historie

Het kaartlezen geschiedt op materiaal van verschillende uitgevers met een schaal 1:50.000 en 1:100.000 waardoor de kaarten telkens anders ’ogen’. De verbindingsroutes worden veelal met zogeheten Bol-Pijlafstanden afgelegd om ‘rust’ te brengen tussen de moeilijker secties.

De SLS Classic dingt mee in het KNAF Open Nederlands Rally-kampioenschap. De rally wordt verreden conform het KNAF-reglement voor historische rally’s en regelmatigheidsritten. Een bijzonder reglement wordt vooraf gepubliceerd.

Geinteresseerd geraakt? Doe mee met de editie van komend jaar!