Geen sneeuw en ijs in Ardennen en Eifel helpt SLS!

Dat de winter dit jaar Noordwest Europa volledig links heeft laten liggen heeft prettige gevolgen voor de voorbereidingen van de SLS Classic. Uitzetters Bart den Hartog en Peter Rovers hebben al in de traditionele wintermaanden de routes in Belgiƫ, Luxemburg en Duitsland vrijwel geheel af kunnen ronden.
Deze keer wat meer informatie over de vrijdag…

De vrijdagetappe wordt dit jaar geheel in de Duitse Eifel en Luxemburg verreden. Met name de ruime opzet van het wedstrijdgebied en het gegeven dat in Duitsland veel ‘kleine weggetjes’ niet meer bereden mogen worden, heeft geleid tot een andere uitzetstijl.
De deelnemers zullen ongetwijfeld lekker soepel door de Eifel rijden, genietend van prachtige vergezichten. Ook de rijders komen ruimschoots aan hun trekken, maar let op! We moeten nog zien dat er 1 navigator foutloos door het ochtendtraject heen komt…

Lunch is in het prachtige Burghotel Kronenburg, in de oude burcht hoog boven de Kronenburger See.

Vrijdag staat ook in het teken van veel verschillende kaarten: in Nederland op de stafkaart, Duitsland tot de lunch op 100:000 kaarten, vervolgens op de Michelinkaart naar Luxemburg om daar op zowel de Luxemburgse 100:000 als 50:000 kaarten nog een groot aantal prachtige kilometers met de nodige haarspeldbochten te maken.

Sport- en Tourklasse sluit de dag af onder de rook van Luxemburg stad en is keurig op tijd aan de bar van het mooie Novotel/Sofitel Plateau de Kirchberg. De Expertklasse mag zich nog een paar uurtjes extra uitleven. Deelnemers aan de laatste 2 edities van de SLS weten wat hun te wachten staat en verheugen zich daar alweer op!