Succesvolle 60e Tulpenrallye!

Succesvolle 60e Tulpenrallye!

Jongstleden vrijdag finishten 209 moegestreden equipes en hun bolides op de Boulevard in Nice na een enerverende jubileum Tulpenrallye. De organisatie kan terugkijken op een in alle opzichten succesvolle rally. Deelnemers hebben genoten van prachtige routes door de mooiste delen van met name Frankrijk. Uitzetter Joep Wanders had met zijn team gezorgd voor meer dan voldoende uitdaging voor zowel rijders als navigators. De strijd in zowel de Expert als de Sport Klasse werd pas op de allerlaatste dag beslist. Op de top van de ‘holy grounds’ van de roemruchte Col du Turini (Rally van Monte Carlo) bleek dat de 1e plaats in de Sport Klasse in handen was gekomen van Jerry en Anita Perquin, terwijl Koen Bender en Willem van Leeuwen konden worden gefeliciteerd als Algemeen Winnaars (Expert Klasse) van de rally.

De SLS was in meerdere opzichten goed vertegenwoordigd in de bevriende Tulpenrallye. Bij aankomst in Nice werden alle deelnemers getrakteerd op bitterballen en een aantal bekende gezichten uit de SLS had zich verenigd in een team dat er uiteindelijk overtuigend met de teamprijs in de Expert Klasse van door ging. Het SLS Classic team bestond dit jaar uit voormalig voorzitter Hans Schouten en Wilco Beijer, vaste sponsor Michel Perridon en Maurits Verhoeff, deelnemer sinds jaar en dag Koen Bender met webmaster Willem van Leeuwen en de uitzetters van de SLS: Bart den Hartog, tweevoudig winnaar samen met Rinus Sinke en Peter Rovers die aan de start stond met Harm Lamberigts. Na publicatie van de einduitslag was het geen verrassing meer dat de teamprijs voor het 2e opeenvolgend jaar meegenomen kon worden richting prijzenkast van Hans Schouten. Liefst 4 equipes uit het SLS Classic team eindigden bij de 1e 7 in de einduitslag van de Expert Klasse, waaronder de Algemeen Winnaars…

Na de 60e Tulpenrallye is het nu de beurt aan de 50e SLS, die op 29 augustus van start gaan in Scheveningen en daar op zondag 1 september ook weer zal finishen, na 4 uitdagende dagen door België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. De SLS Classic is het ideale podium om revanche te nemen op wat in de Tulpenrallye mogelijk (net) niet gelukt is. Een groot aantal deelnemers uit de top van de Expert, Sport en Tourklasse van de Tulpenrallye hebben zich al ingeschreven voor de SLS, evenals een flink aantal bekende namen die dit jaar helaas niet in de gelegenheid waren om deel te nemen aan de Tulpenrallye, maar al wel gekozen hebben voor de SLS. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf snel in!