Nog 50 dagen tot de start…

Nog 50 dagen tot de start…

Vandaag over exact 50 dagen start de 50e SLS Classic. Alle 4 de rallydagen zijn inmiddels meerdere keren nagereden door de uitzetters Bart den Hartog en Peter Rovers, met controle door Joep Wanders voor de Sportklasse en – voorzitter van de Stichting SLS Classic – Cees de Jong met zijn vrouw Mieke voor de Tour en Comfortklasse.

Zoals in de voorgaande 2 edities heeft elke SLS-dag weer zijn eigen, uitdagende karakter. Vrijdag wordt de Randstad snel verlaten via de autosnelweg en start de rally echt in de omgeving van Willemstad. Een mooie, niet al te lange dag, via het West-Brabantse land en Noord België. Het lijkt een rustige dag met een combinatie van de Nederlandse stafkaarten en Belgische NGI kaarten, maar let op! Een foutje is zo gemaakt.

Na de overnachting in Holiday Inn Hasselt beginnen we aan de eerste van 2 lange SLS dagen. Van Hasselt naar het Novotel/Sofitel op Plateau de Kirchberg in Luxemburg. Eerst op de Belgische NGI kaarten, daarna de Michelin kaart, waarna in Luxemburg gebruik gemaakt wordt van de duidelijke Luxemburgse 1:100.000 kaarten. Voor de Sportklasse inclusief een stop aan de Moezel, gevolgd door een uitdagende avondetappe die naar verwachting niet in het donker gereden zal worden. De Tour- en Comfortklasse gaat rechtstreeks naar de borrel in de bar van het Novotel/Sofitel.

Zaterdag opnieuw een lange dag omdat de grote afstand naar Eindhoven moet worden overbrugd. Bart heeft op de Michelin kaart en later op de Belgische NGI kaarten een prachtige route uitgezet, voor een belangrijk deel door de Duitse Eifel. Aan het eind van de middag trekken we via de autosnelweg snel door het drukke Midden-Limburg, om af te sluiten met een erg leuk traject op stafkaart tot aan de finish net ten zuiden van Eindhoven. De bar in het Pullman Hotel Eindhoven bleek voorgaande jaren erg populair…

En dan de laatste dag. Uitsluitend op de Nederlandse stafkaarten op naar de nieuwe, afsluitende Beach Barbecue Party op het strand bij de Carlton Beach Club. Maar zoals inmiddels bekend wel een echte, vaak beslissende rallydag. Niet zo lastig als vorige jaar, maar zeker met voldoende uitdaging om de laatste verschillen te maken: win or loose… De competitie in de rally eindigt bij de voor vele deelnemers inmiddels bekende strandtent De Banaan nabij Willemstad. Voor de Sportklasse wordt de SLS daar afgesloten met een regularity. De Tour- en Comfortklasse kunnen rechtstreeks naar het traditionele broodje kroket. Vanaf De Banaan gaat  het via de autosnelweg linea recta naar de Scheveningse Boulevard.

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat de voorbereidingen binnen de organisatie van de SLS uitstekend op schema lopen. Inmiddels hebben liefst 108 equipes ingeschreven, een geweldige blijk van vertrouwen! Nog 12 plaatsen te vergeven tot het maximum aantal deelnemers voor dit jaar. Zorg dat je de kans niet mist om erbij te zijn, dus schrijf snel in als je dat al niet hebt gedaan!