De ideale remedie tegen ‘RSI’…

De ideale remedie tegen ‘RSI’…

Dikke kans dat u, zodra u achter het stuur van uw oldtimer kruipt, last krijgt van uw armen… Immers, een klassieke rally auto is zelden uitgerust met stuurbekrachtiging en bovendien heeft het rallyspelletje in combinatie met de incompetentie van uw navigator tot gevolg dat u nogal eens een verkeerde weg inslaat… We staan er zelden bij stil, maar zittend achter uw computer wordt u dagelijks met hetzelfde euvel geconfronteerd. De muis kunt u zien als het stuur van de computer, en de resulterende RSI (Repetitive Strain Injury ofwel ‘muisarm’) als de spierpijn in uw armen ten gevolge van het verkeerd navigeren van uw navigator…

MPWe spreken met Michel Perridon, oprichter en eigenaar van ‘Trust’ een internationaal toonaangevend merk op het gebied van elektronica en computers. Niet direct een bedrijfsprofiel dat rechtstreeks aansluit bij het rally rijden. Desalniettemin is Michel zelf erg verweven met de auto- en de rallysport. Niet alleen als oud sponsor van de Formule 1 en als deelnemer aan de prestigieuze Mille Miglia, maar sinds geruime tijd ook als deelnemer aan de SLS Classic. Al voor hij actief was in de Formule 1, met name in de tijd van Jos Verstappen, werd Michel een echte ‘petrolhead’. “Ik was te oud om op het circuit te racen dus ben ik gaan rally rijden, een mooi compromis!” Michel vertelt verder dat hij deze hobby gebruikt om zijn drukke dagelijks leven even achter zich te laten. “Je stapt in de auto, zet de telefoon uit, en vergeet werkelijk alles… Ik ben alleen maar bezig om die klote lettertjes te vinden.” Kortom het rally rijden kan erg ontspannend werken. Dit is ook eigenlijk meteen de reden waarom Trust de SLS Classic sponsort. “Ik ben zo verslingerd geraakt aan rally rijden dat ik graag mijn bedrijfsnaam verbind aan mooie evenementen, zoals de SLS Classic!” Een rally waarin iedereen gelijk is, waar je op kwaliteit kunt winnen en waarbij we niet achteraf met z’n allen stijf in smoking aan tafel zitten… “Ja wat heb ik daar een hekel aan!” zegt Michel. “Dit is veel meer mijn ding, lekker met z’n allen lullen over dat ene lettertje wat je niet gevonden hebt!”

Rally rijden als manier om te ontspannen, dat klinkt als een verhaal te mooi om waar te zijn… Loopt de temperatuur in de auto dan nooit hoog op? “Natuurlijk gebeurt dat wel eens, best vaak eigenlijk. Ik moet er voor zorgen dat mijn navigator scherp is en vooral scherp blijft! Daar is soms wel eens een beetje motivatie voor nodig”, vertelt Michel met een glimlach van oor tot oor. “Maar we zijn een gouden team samen, en ik weet zeker dat we dit jaar hoge ogen gaan gooien! Ik wil winnen!”

De ‘drive’ om te winnen zit niet alleen in Michel als persoon,  maar ook in de manier waarop hij omgaat met zijn rallyauto en deze positieve energie overbrengt aan de navigator. Deze ‘drive’ ligt ook ten grondslag aan zijn bedrijf. Niet voor niets startte hij in 1987 onder de naam ‘Aashima’, waar Trust uit is voortgevloeid, met een dubbele letter –Aa- vooraan. “Toen wist ik in ieder geval zeker dat ik bovenaan in de Gouden Gids zou staan”, verklaart Perridon. “De grootste kans dat mensen mij zouden vinden!” En wie herkent dit niet, de belangrijkste telefoonnummers zet u toch ook altijd met een –A- ervoor in uw telefoonlijst? Ook tijdens een rally wil hij altijd winnen, “Maar op een faire manier”, zegt Michel. “Ik zal ook altijd een concurrent helpen als ik zie dat hij moeilijkheden heeft! Nou ja als ik in de Top 5 sta dan zal ik daar nog wel eens een tweede keer over nadenken, maar ja wat heeft het voor zin om te winnen als je vals speelt…”

Als specialist op het gebied van computer- en tabletaccessoires en muizen (eigenlijk alles ter voorkoming van RSI) is Trust niet meteen een naam waarmee je de link legt naar rally rijden. Maar de optelsom van een rijke geschiedenis rondom het circuit, de benzine door de aderen van de oprichter en zijn ‘drive’ om u van uw        ‘RSI achter het stuur’ af te helpen maakt Trust een trotse partner van de SLS Classic. Daarom geven we ook Michel Perridon, net als alle andere deelnemende sponsors graag de kans om de equipes een Gouden Tip mee te geven voordat de SLS Classic van start gaat… “Ja eigenlijk is dat heel simpel”, zegt Michel. “Ik kan iedereen alleen maar aanraden om net zo z’n stinkende best te doen als ik en richting dat podium te rijden. Daar komt natuurlijk wel meer bij kijken dan alleen geluk. Dus: ’No Trust, No Glory…’ Tot ziens op de Boulevard!”