SLS Classic: Eldorado voor rijders, Hogeschool voor navigatoren

Wat in 1952 begon als een 24-uurs rit van Scheveningen naar Luxemburg vice versa volgens vastgestelde gemiddelden, is nu uitgegroeid tot een 4-daags autosport-evenement dat over 5 landen verspreid een waarachtige oefening navigeren voor de liefhebbers betekent.

Een prachtig klassiek deelnemersveld met sportieve auto’s gebouwd tussen 1952 en 1976 en geoefende rijders  in de sportklasse die daarmee strijden om het KNAF Open Nederlands Rally Kampioenschap onder auspiciën van de FIVA/FIA en de DHRC, Dutch Historic Rally Championship.

Een minder geoefende groep rijders wordt op z’n wenken bediend in de Tourklasse, minder kilometers en mildere tijdschema’s, die een echt goede leerschool vormt voor de klassieke Rallysport. Ook in toeristisch opzicht is er alle winst te boeken met werkelijk schitterende routes door Zeeland, Vlaanderen, Ardennen (-Champenoise), het Moeseldal, Duitsland en terug naar Nederland via de Kempen naar de Bommelerwaard en Tielerwaard door Nationaal Park de Biesbosch terug naar Scheveningen.

Zo komen een honderdtal prachtauto’s dingen om de gunsten van het kijkgrage publiek op de Scheveningse Boulevard op zondag 2 september tussen 15.00 uur en 19.30 uur. Het kijken bij het Kurhaus zeezijde is gratis.

Inschrijven voor deze klassieker onder de rallies is ook nog mogelijk op 159.253.4.166/~slsclassic/