Opening Ceremony

Wij heten alle deelnemers aan de 20e SLS Classic Rally

van harte welkom in deze bijzondere jubileum-editie.

De 101 équipes vormen een internationaal forum van de klassieke Rallysport in deze rally die meetelt voor het Nederlands Rallykampioenschap.

Het bestuur en het voltallige organisatieteam hebben hier ruim tien maanden aan gewerkt en hebben er alles aan gedaan om deze versie van de oudste Regelmatigheidsrally van Nederland tot een gedenkwaardige te maken.

Terwijl de Routeboeken bij de drukker lagen te drogen alvorens gebonden te kunnen worden, heeft op dinsdag 21 augustus j.l. De Marshal-meeting plaatsgevonden te, waar kan het ook anders, Scheveningen.

De instructies aan hen waren streng, strak en protocolair.

Alle Marshals staan te popelen om de deelnemers van alle kanten te bestempelen. En de vele Officials zien uit naar een sportief hoogstaande strijd tussen de giganten. Het moet vooral een spannende rally worden. Onze ‘Special-agent’ van de ontheffingen & autorisaties heeft zijn Balboekje vol. De rekenkamer staat op scherp. De wedstrijdleider, het wedstrijdsecretariaat en de routemasters hebben een pact gesloten.

De hotels en horecagelegenheden staan klaar om de rallykaravaan te ontvangen en de moegestreden helden te laven. Wij hebben er allemaal zin in om met 258 autofanaten, gelijkgestemden, dit spelletje weer te gaan spelen. Door vijf landen!

Deze autosport die ‘Regularity’ heet, is een kunst. Een kunst die oefening vraagt, een kunst welke concentratie vergt, een tactvolle en slimme grondhouding vereist. Alleen dan volgt resultaat.

Alle uitverkorenen die aan deze wedstrijd mogen deelnemen wensen wij oprecht een enerverende, slopende, maar bovenal sportieve en veilige rally toe.

Hans Schouten, voorzitter stichting Classic SLS

De start is op donderdag 30 augustus om 10.01 uur op de Scheveningse Boulevard voor Restaurant La Galleria.

De finish is op zondag 2 september vanaf 15.16 uur op het finishpodium voor het Steigenberger Kurhaus hotel.

Post Scriptum

Closing Ceremony

Aan publieke aandacht hebben we nooit genoeg. Op zaterdagavond (1 sept.) rond 18.00 uur komen de eerste deelnemers aan bij ‘Het Boshuys’, Sonseweg 39 te Best (Eindhoven), alwaar de deelnemers een rallyproef rijden langs voertuigen, vliegtuigen en kanonnen uit de 2e Wereldoorlog: een Regularity op de seconde nauwkeurig!.

(Het Boshuys is onlangs verkozen tot beste en mooiste terras van Brabant, terwijl ook een 21e plaats In de Nederlandse TerrasTop 100 best telt.

Voor geïnteresseerden uit de regio een leuke proef om mee te maken op deze vrij toegankelijke lokatie).

Op zondagmiddag (2 sept.) omstreeks 14.30/15.00 uur zal de nietsvermoedende badgast op de Scheveningse Boulevard steil achteroverslaan van verbazing of is het bewondering van de rentree van de moegestreden Rallyhelden, die daar voor het Kurhaus worden binnengehaald met Haring en Bier, terwijl de auto’s, vuil van stof en zweet, daar tot 19.00 uur blijven staan om af te koelen van zo’n spektakel!

Wat een feest voor de liefhebber!

Prizegiving tijdens het Steltman slotbanquet in de Kurzaal.

De SLS Classic organisatie verwelkomt dit jaar een nieuwe sponsor:

Hiscox, verzekeraar van bijzonder bezittingen. Zij stellen dit jaar een prijs ter beschikking voor de ‘meest bijzondere’ Rally-équipe … !