Toegestane tripmeters

Deelname aan SLS Classic nu ook mogelijk met digitale meetapparatuur

De wedstrijdleiding van de SLS Classic heeft na ampel intern beraad besloten om bij de 20e SLS Classic ook digitale meetapparatuur toe te staan. Ondanks de grote voorkeur die de organisatie heeft voor de authentieke tripmasters is besloten gehoor te geven aan de vele verzoeken van kandidaat deelnemers. Zie hieronder een overzicht van de tripmasters die tijdens de SLS worden toegestaan.

MerkTypeDisplaysMech/Electr. CombiAverage Speed
AifabGemini3MNo
BelmogTwin2MNo
BelmogTwin MK II2MNo
BrantzRetrotrip 2 classique2M/ENo
BrantzRetrotrip 3 Classique3M/EYes
GTIRallytwin MK 32MNo
HaldaTwinmaster2MNo
HaldaTripmaster1MNo
HaldaSpeedpilot1MYes
BrantzInternational 2 Pro2ENo
BrantzInternational 2S Pro3EYes
BrantzLaser 3 rally computer3EYes
Monitrally computer Q102ENo
Monitrally computer Q202EYes
Monitrally computer T-1002ENo
Monitrally computer T-2002EYes
TerratripTerratrip 11ENo
TerratripTerratrip 101 PLUS1ENo
TerratripTerratrip 202 plus2ENo
TerratripTerratrip 202 plus Classic2ENo
TerratripTerratrip 303 plus2EYes
TerratripTerratrip 2 Retro2ENo

 

Een aantal van deze apparaten bevatten ook een gemiddelde snelheidsmeter, die voordeel zou kunnen bieden bij het rijden van regularities. Om deelnemers met de geprefereerde, authentieke, mechanische tripmasters niet te benadelen zullen de uitzetters van de SLS – Bart den Hartog en Peter Rovers – met name in de Sportklasse op creatieve wijze invulling geven aan de regularities. Denk daarbij aan wisselende snelheden, het gebruik van zogenaamde jogularities en het creëren van wat de uitzetters graag noemen: snelle beslismomenten…

Ook te huur

Een bezoek aan de website van Handawebshop leert u dat deze firma de Retrotrip 2 classique van Brantz en de GTI Rallytwin MK 3 ook te huur aanbiedt.

Te verwachten nieuwsbrieven

De voorbereidingen van de 20e SLS Classic vorderen verder gestaag. In de loop van februari verwachten wij meer informatie te kunnen geven omtrent de hotels en de (hoofdlijnen van) de rally. Daarna volgt ook publicatie van het concept bijzonder reglement. Alles wijst erop dat deze jubileum SLS een bijzondere editie gaat worden. Wacht dus niet met inschrijven, velen zijn u al voorgegaan!