Bonte Stoet kleurt Boulevard

Het wordt a.s. zondag 2 september vanaf 15.00 uur weer smullen voor de liefhebbers van klassieke sportwagens als de SLS Classic terugkeert van zijn jaarlijkse rally naar Luxemburg.

De SLS (Scheveningen-Luxemburg-Scheveningen) werd voor het eerst verreden in 1952 en is ‘s-lands oudste regelmatigheidsrally, hetgeen wil zeggen dat de deelnemers de diverse trajecten tot op de minuut nauwkeurig moeten rijden.

De rally start op donderdag  30 augustus om 10.30 uur,  vanaf de Scheveningse boulevard ter hoogte van restaurant ‘La Galleria’, en voert via de Zeeuwse eilanden, West Brabant naar Zeeuws-Vlaanderen, Belgisch-Vlaanderen en buigt dan af richting Mechelen naar Brussel alwaar de eerste etappe wordt afgesloten.

De volgende dag wordt via Namur naar het zuiden gereden tot in Noord-Frankrijk, Givet, dan oostelijk door de  Ardennen naar Luxemburg via het prachtige gebied van de Haute Sure. Daar aangekomen rijdt de Sportklasse eerst nog een avondlus naar het oosten in het stroomgebied van de Moselle.

Op dag drie wordt Luxemburg in oostelijke richting verlaten tot in Duitsland; de rally doorkruist daarna diagonaal de Ardennen in noordwestelijke richting en zet koers naar Eindhoven. Op dag vier, zondag, worden vanaf de Waal de Bommelerwaard en Tielerwaard horizontaal doorkruist richting Gorinchem en vervolgens het Nationaal Park De Biesbosch op weg naar Scheveningen.

Op de boulevard voor het Kurhaus worden de moegestreden deelnemers vanaf 15.00 uur ingehaald met bier en haring.  Ook tijdens de feestelijke prijsuitreiking worden haringen uitgedeeld, van brons, zilver en goud, maar staan dan op een sokkeltje. De auto’s zijn daar tot ± 19.30 uur te bewonderen.

Het belooft weer een interessant spektakel te worden.