50e SLS (Classic)

Historisch herstel

Ja, u leest het goed! De 50e SLS in 2013! En in 2012 reden wij nog de 20e SLS, en dan nu in 2013 de 50e? Kunnen ze eigenlijk wel rekenen daar in Scheveningen? Ja, dat kunnen ze, maar hoe zit het nu precies?
In 2012 verreden wij de 20e (moderne) editie van ons prachtige autosport-evenement, dat sinds 1993 als Classic Event gereden wordt met aangepaste gemiddelde snelheden, en niet langer als snelheidswedstrijd, wat tussen 1952 en 1983 nog wel het geval was. Door dit laatste buiten beschouwing te laten deden wij onrecht aan de prachtige historie die het evenement kent, en omdat in 2013 de route tussen Scheveningen en Luxemburg ook echt voor de vijftigste keer gereden wordt, hebben wij besloten de originele telling te herstellen. Ere wie ere toekomt tenslotte.

On the Beach

De 50e editie van de SLS zal verreden worden van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september 2013. Start en finish zullen plaatsvinden vanuit  badplaats Scheveningen. Op woensdagavond 28 augustus zal een documentencontrole plaats vinden (op een inspirerende plek die wij nog even geheim willen houden).
De finish en prijsuitreiking op zondag zullen bijna letterlijk ‘On the Beach’ plaatsvinden, in een ongedwongen sfeer en op een schitterende lokatie. Een extra aansporing voor familie en vrienden om U op de boulevard in feestelijke sfeer te verwelkomen en deel te nemen aan de prizegiving party.

Route

De route, die zich over vier rallydagen uitstrekt, zal opnieuw worden uitgezet door het zeer succesvolle uitzettersduo Bart den Hartog en Peter Rovers, zelf winnaars van vele rallies (en winnaars van de SLS!) en meermalen Nederlands kampioenen. Zij zijn druk doende in ons favoriete rallygebied, de Ardennen, weer een uiterst uitdagende, en vooral ook mooie route uit te zetten.

Nieuwe klasse

Nieuw dit jaar is een herindeling van het startveld over drie klassen: een “Comfortklasse” voor équipes die geen of weinig rallyervaring hebben en toch willen meegenieten van al het moois dat de SLS en de Ardennen te bieden hebben, een “Tourklasse” voor équipes met meer ervaring, en een “Sportklasse” voor de meest ervaren équipes en de crème de la crème van de navigatoren in Nederland.

Bestuur

De organisatie van het evenement is in handen van de Stichting Classic SLS, vanaf 2013 onder het voorzitterschap van Cees de Jong, geassisteerd door Hans Schouten, John Möllenkamp en Tjen Carlens, voor sponsoring, communicatie en vergunningen. De organisatie weet zich verder gesteund door de inzet van vele vrijwilligers en enthousiaste marshaléquipes, die gezamenlijk het evenement haar definitieve kleur geven.

Inschrijven en korting

Inschrijven kan via deze website op 159.253.4.166/~slsclassic//inschrijven.

Aan het evenement kunnen in 2013 maximaal 120 équipes deelnemen. Het inschrijfgeld bedraagt 1775 Euro per deelnemende équipe, inclusief hotels en maaltijden.

Let op: Deelnemers die zich vóór 1 februari inschrijven (en het volledige inschrijfgeld betalen), genieten tevens een voorinschrijfkorting van 100 Euro.
U bent van harte uitgenodigd!